20200525121513_IMG_4746

Het Leerplein is eigenwijs!

Het Leerplein kiest er welbewust voor om een andere weg in te slaan met onze diensten en aanpak dan onze concullega's. Lees hieronder hoe we dat aanpakken en wat onze normen en waarden zijn.

Ons team

Met ons hechte team van meer dan vijftig enthousiaste studenten en twee managers proberen we allereerst ervoor te zorgen dat Het Leerplein geen straf is. Verplichtingen zijn er niet, alleen motivatie en wanneer nodig een vriendelijke stok achter de deur. Ook staat een goede samenwerking tussen onze teamleden en onze leerlingen centraal. Zoals iedere leerling een docent heeft waarbij de informatie echt niet binnenkomt, of juist wel, zo werkt dat ook bij onze teamleden. Daarom kijken we erg goed of ons teamlid qua karakter en qua uitleg past bij hoe uw zoon of dochter werkt en informatie opneemt. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er een veel betere klik is in het team, dat er meer motivatie is bij de leerling en dat er veel meer gedaan wordt omdat de bijles uitdagend is.

Iedereen een gebruiksaanwijzing

Of het nu gaat om dyslexie, luiheid, chaoshoofd of gebrek aan motivatie, geen enkele leerling is hetzelfde. Dit betekent dat er nooit één aanpak is die werkt. Precies om deze reden werkt Het Leerplein bij bijlessen uitsluitend een-op-een. We gaan altijd uit van de gebruiksaanwijzing van uw zoon of dochter. Ook streven we ernaar dat de bijlessen zo snel mogelijk overbodig worden - echt - we willen niets liever dan leerlingen die zelfstandig goede resultaten halen.

Vrijblijvend kennismaken

Kennismaken met onze organisatie kost niets. We willen graag samen kijken of Het Leerplein uw zoon of dochter kan helpen. Door het intakegesprek leren wij u en uw kind kennen en kunnen we inschatten of de begeleiding van Het Leerplein past bij de situatie. We kiezen er alleen voor om uw zoon of dochter aan te nemen als we denken dat het zal helpen.

Samenwerking met scholen in Alphen aan den Rijn

Dankzij eerdere succesvolle samenwerkingen met het Ashram College, Groene Hart Lyceum, Wellant College en het Scala College, kunnen we met trots zeggen dat we inmiddels gedurende het hele schooljaar op deze scholen aanwezig zijn. We verzorgen extra lessen, vangen lege uren op, geven extra begeleiding, vervangen van tijd tot tijd docenten en geven examentrainingen. Best een lijstje om trots op te zijn, toch?