Middelbare school: alles voor een goed examen!

Op Het Leerplein werken we middels verschillende diensten. Zo zorgen we voor een passend plan, want ieder kind is anders en heeft een andere hulpvraag. Tijdens de intake wordt er gekeken welke diensten het best passen bij uw zoon of dochter.

Persoonlijke bijlessen

Door met een vast teamlid, een-op-een te werken bereiken we zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd. Leerling en teamlid leren elkaar kennen, waardoor we goed in kunnen schatten welke doelen we kunnen stellen en hoe we deze doelen kunnen bereiken. Bijles geven wij in alle vakken die op de middelbare school worden gegeven. U kunt dus ongeacht het vak of probleem bij ons terecht. 

Examentrainingen

Bij examens doen komt een heleboel kijken. Het kan maar zo zijn dat uw zoon of dochter er niet helemaal zelf uitkomt en hulp kan gebruiken bij plannen, leren of aan de slag komen. Daar staan wij zeven dagen in de week voor klaar. Natuurlijk is een goede voorbereiding bij het zo goed mogelijk maken van de examens essentieel. Examentrainingen zijn hier ideaal voor en geven uw zoon of dochter ook nog eens een onmisbare dosis zelfvertrouwen!

Huiswerkbegeleiding

Het komt regelmatig voor dat een leerling moeite heeft met het op tijd afkrijgen van zijn of haar huiswerk. Dit is waar onze huiswerkbegeleiding bij helpt. 
Wij bieden een rustige ruimte waarin geen afleiding is zodat het makkelijk is te concentreren. Er is altijd een kundig teamlid aanwezig die kan helpen met het maken van een planning, die het gemaakte huiswerk kan overhoren, of die instructies kan geven zodat de leerling op de juiste manier zelfstandig verder kan. 

Bijlessen gedurende de zomer

Dankzij een groot en flexibel team kunnen de bijlessen de gehele zomervakantie doorgaan. Dit is aan te raden wanneer uw zoon of dochter een flinke achterstand heeft, of een extra steuntje in de rug wel kan gebruiken. Ook kunnen scholen leerlingen met voorwaarden over laten gaan naar het volgende jaar. Deze leerlingen zijn bij ons van harte welkom.

Ondersteuning bij een ontwikkelingsstoornis

Bij het hebben van een ontwikkelingsstoornis komt genoeg vervelends kijken. Om deze reden willen wij uw zoon of dochter graag op een positieve manier leren omgaan met wat er niet goed lukt. Compensatiestrategieën en extra oefenen zijn hierin belangrijk. Wij hebben teamleden in dienst die ervaring hebben met verschillende ontwikkelingsproblemen en -stoornissen, zodat uw zoon of dochter snel weer plezier zal ervaren tijdens het leren.